open-navfaktor-logo
search
Policijski sat
Hadžiabdić: Policiji KS dostavljena naredba, kontrole večeras kreću od 20 sati
Federalni štab civilne zaštite donio naredbu kojom je izmijenio vrijeme zabrane kretanja na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine.
29.03.2020. u 17:03
get url
text

Novom naredbom, kako smo već objavili, zabrana kretanja je promijenjena sa dosadašnjeg vremena od 18 do 5 sati na vrijeme od 20 do 5 sati.

- Ova naredba je dostavljena, između ostalih, i Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo, te obavještavamo građane, s obzirom na veliki broj poziva policiji, da će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo kontrolu zabrane kretanja prilagoditi shodno donesenoj naredbi. Dakle, večeras zabrana kretanja teče od 20 do 5 sati - rekao je portparol MUP-a KS MIrza Hadžiabdić.

Svi koji u tom periodu budu zatečeni da krše zabranu kretanja na javnom prostoru biće sankcionisani u skladu sa zakonom.

- Napominjemo da su izuzetak osobe koje su zaposlenici određenih službi i obavljaju aktivnosti vezane za sprečavanje širenja koronavirusa, odnosno, čiji je rad organizovan u smjenama za djelatnosti koje održavaju kontinuitet rada i kojima je poslodavac, s tim u vezi izdao ranije definisanu potvrdu - kazao je Hadžiabdić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.