open-navfaktor-logo
search
Apeli
Hadžibajrić pozvao Vladu KS da riješi problem gradskog saobraćaja
Nedopustvo je da naši građani i dalje nemaju gradski prijevoz u padinskim dijelovima i da godinama pješače do posla, škole ili bilo gdje drugo, naveo je Hadžibajrić
31.10.2018. u 15:44
get url
text

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić pozvao je Vladu Kantona Sarajevo da konačno riješi problem  gradskog prijevoza u Starom Gradu i građanima ove općine osigura normalne uslove za svakodnevni život.

-Kao načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, pozivam Vladu Kantona Sarajevo da iskoriste posljednju šansu i preostali period do formiranja nove vlade iskoriste da nađu rješenje za građane Starog Grada. Nedopustvo je da naši građani i dalje nemaju gradski prijevoz u padinskim dijelovima i da godinama pješače do posla, škole ili bilo gdje drugo. Obraćali smo vam se mnogo puta, nudili rješenja, pokušavali kupiti vozila... Ništa od toga nije uspjelo! Danas ste nas doveli u situaciju da ste svojim odlukama poništili većinu minibuskih linija u Starom Gradu i oduzeli ih ranijem prevozniku, a niste ih dodijelili nikome. Niste raspisali javni poziv za izbor novog prijevoznika, a niste ni privremeno dodijelili linije drugom prijevozniku! Dakle, šta je po vama rješenje? Da čekate formiranje nove Vlade i ostavite njima ovaj problem? - naveo je Hadžibajrić.

-Takav indiferentan odnos prema našim građanima koji pokazujete godinama unazad, ni ne pokušavajući da riješite problem, kao i izostanak svake komunikacije sa njima, pokazuje apsolutni nedostatak empatije. Da li znate da većina našeg stanovništva živi u padinskim dijelovima? Da li na primjer znate da od Latinske ćuprije do Širokače ima više od četiri km udaljenosti, do Jarčedola 3,5 km, a od Baščaršije do Mošćanice je više od 5 km? Pokušajte vi godinama pješačiti na ovim udaljenostima, pa će vam biti jasnije o čemu pričamo. Poručujem vam da građani Starog Grada neće više biti taoci vaših loših odluka i nesposobnosti da riješite pitanje gradskog saobraćaja, ne samo u našoj općini, nego u cijelom Kantonu Sarajevo - poručio je Hadžibajrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.