Apeli

Hadžibajrić pozvao Vladu KS da riješi problem gradskog saobraćaja

Objavljeno: 31.10.2018. u 15:44

Nedopustvo je da naši građani i dalje nemaju gradski prijevoz u padinskim dijelovima i da godinama pješače do posla, škole ili bilo gdje drugo, naveo je Hadžibajrić

Ibrahim Hadžibajrić

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić pozvao je Vladu Kantona Sarajevo da konačno riješi problem  gradskog prijevoza u Starom Gradu i građanima ove općine osigura normalne uslove za svakodnevni život.

-Kao načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, pozivam Vladu Kantona Sarajevo da iskoriste posljednju šansu i preostali period do formiranja nove vlade iskoriste da nađu rješenje za građane Starog Grada. Nedopustvo je da naši građani i dalje nemaju gradski prijevoz u padinskim dijelovima i da godinama pješače do posla, škole ili bilo gdje drugo. Obraćali smo vam se mnogo puta, nudili rješenja, pokušavali kupiti vozila... Ništa od toga nije uspjelo! Danas ste nas doveli u situaciju da ste svojim odlukama poništili većinu minibuskih linija u Starom Gradu i oduzeli ih ranijem prevozniku, a niste ih dodijelili nikome. Niste raspisali javni poziv za izbor novog prijevoznika, a niste ni privremeno dodijelili linije drugom prijevozniku! Dakle, šta je po vama rješenje? Da čekate formiranje nove Vlade i ostavite njima ovaj problem? - naveo je Hadžibajrić.

-Takav indiferentan odnos prema našim građanima koji pokazujete godinama unazad, ni ne pokušavajući da riješite problem, kao i izostanak svake komunikacije sa njima, pokazuje apsolutni nedostatak empatije. Da li znate da većina našeg stanovništva živi u padinskim dijelovima? Da li na primjer znate da od Latinske ćuprije do Širokače ima više od četiri km udaljenosti, do Jarčedola 3,5 km, a od Baščaršije do Mošćanice je više od 5 km? Pokušajte vi godinama pješačiti na ovim udaljenostima, pa će vam biti jasnije o čemu pričamo. Poručujem vam da građani Starog Grada neće više biti taoci vaših loših odluka i nesposobnosti da riješite pitanje gradskog saobraćaja, ne samo u našoj općini, nego u cijelom Kantonu Sarajevo - poručio je Hadžibajrić.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije