open-navfaktor-logo
search
I poznati protiv Peteva
Hadžihafizbegović: Cijela priča mi se gadi, sve je ovo farsa; Gljiva: Doveo bih trojicu selektora
Izbor Ivaylo Peteva za selektora fubalske reprezentacije BiH izazvao je ogorčenje kod ljubitelja fubala širom naše zemlje.
22.01.2021. u 11:43
get url
text

Teško je naći Bosanca i Hercegovca koji podržava njegov izbor, a isti je slučaj i sa poznatim glumcima, pjevačima, muzičarima... 

- Izbor Ivayla Peteva je katastrofa. Ogorčen sam odlukom i izborom. Mislim da je to limitirani trener čiji rad pratim. Petev je dakle ispod svake razine trenera, koji bi trebao biti sastavljač ekipe u kojoj igraju zvijezde Edin Džeko i Miralem Pjanić. Cijela priča mi se gadi. Davno je odlučeno i sve ovo je bilo farsa. Žao mi je što novi selektor Zmajeva nije Sergej Barbarez. Našoj reprezentaciji potrebno je vratiti atmosferu, a to mislim da Petev ne može uraditi. Hrvatska je na atmosferi došla do finala SP u fudbalu. Ovakav način biranja je potcjenjivanje intelegencije naših navijača koji prate 26 godina utakmice BiH - rekao je za Faktor glumački bard Emir Hadžihafizbegović.

Ogorčen je, kaže, više načinom izbora nego njegovim limitiranim trenerskim kvalitetima.

- Mislim da je Barbarez bio idealno rješenje. Svi treneri koji su pominjani, od Mehe Kodre, Save Miloševića... bili bi bolje rješenje od Peteva. Nažalost, kako pojedinci godinama blokiraju razne institucije i nivoe vlasti, sada žele to uraditi i našem najvećem brendu – fudbalskoj reprezentaciji BiH. Jako cijenim Zvjezdana Misimovića koji je dao nemjerljiv doprinos reprezentaciji, a posebno u zlatnim vremenima sa Dijamantom Edinom Džekom. S obzirom na to da smo dobri prijatelji, želio bih ga pitati ovim putem čime se vodio kada je birao između Sergeja Barbareza i Ivayla Peteva i šta je presudilo da glasa za bugarskog trenera - kaže na kraju za Faktor naš glumački bard Emir Hadžihafizbegović.

Nazif Gljiva, tvorac brojnih hitova narodne muzike, smatra da je izbor Peteva loša odluka koja će negativno utjecati na atmosferu u i oko reprezentacije.

- Njegov izbor je katastrofa za bh. fudbal. Mislim da našu reprezentaciju trebaju voditi domaći treneri, a u ovom trenutku najbolji izbor bi bio trio koji čine Sergej Barbarez, Emir Spahić i Zvjezdan Misimović. Oni poznaju srce i dušu Zmajeva i zajedno sa Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem vratili bi reprezntaciju na pobjednički put – mišljenja je Gljiva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.