open-navfaktor-logo
search
RSBiH
Hairlahović podnijela ostavku
Lejla Hairlahović više nije generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.
31.07.2018. u 19:52
get url
text

Kao prvi operativac RSBiH Hairlahović je ponijela ostavku, a o tome je i pismenim putem obavijestila domaće rukometne klubove ali i sportsku javnost.

Pismo Lejle Hairlahović prednostimo vam u cjelosti i bez izmjena:

- Poštovani predstavnici klubova PL, ovim putem Vas obavještavam da sam podnijela ostavku na funkciju generalnog sekretara RSBiH i očekujem odluku o razješenju od strane UO u kratkom roku. 

Za ovih sedam mjeseci smo surađivali na zadovoljavajućem nivou. Neke stvari su pokrenute sa mrtve tačke. Implementacija RINCK Konvencije će početi krajem augusta i to je velika stvar za stručno osposobljena lica. 

Žao mi je što nisam imala mogućnost da implementiram još neke bitne aktivnosti, ali atmosfera i situacija u rukometu u BiH su veoma teške i složene prirode. 

Kada su u pitanju certifikati i sva ostala papirologija, to će biti na čekanju dok UO ne donese pripadajuće odluke i ne ovlasti nekoga da preuzme taj dio nakon mog formalnog razješenja. 

Vjerujem da znate da u ostavci mogu odraditi samo određene aktivnosti tehničke prirode. Želim Vam puno sreće u budućnosti - navodi Hairlahović u svom saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.