open-navfaktor-logo
search
Novajlija na Grbavici
Hajrić o ciljevima: Želim biti dio tima u stotoj godišnjici kluba
Anel Hajrić je nedavno potpisao ugovor sa Željezničarom, a na Grbavicu stigao iz belgijskog Lokerena.
26.06.2020. u 09:56
get url
text

Ovaj 23-godišnji napadač govorio je za zvaničnu internet stranicu najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba.

- Počeo sam trenirati fudbal Sloveniji u Primorju kao petogodišnjak, tamo gdje sam odrastao u gradu Ajdovšćini. Sa petnaest godina otišao sam u Maribor gdje sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, tu sam proveo sedam godina. Igrao sam za mlađe selekcije kluba i za mlađe selekcije reprezentacije Slovenije. Potom sam odlučio da igram za mlađe selekcije reprezentacije BiH i odigrao sam šest utakmica za juniorsku reprezentaciju - rekao je na početku razgovora Hajrić.

- Onda sam išao na posudbe, prvo sam igrao u Kranju, pa se vratio u Maribor igrao jednu godinu za B tim, zatim sam otišao na posudbu u Radimlje gdje me je vodio bosanski trener Nermin Bašić. Narednu sezonu Radimlje je otkupilo moj ugovor i u toj sezoni postigao sam 35 golova što je rekord i postavio rekord druge slovenske lige, a to me je odvelo u Lokeren u Belgiju gdje sam imao lošu sezonu jer je klub u međuvremenu bankrotirao i otišao u stečaj - dodao je mladi napadač.

Potraga za klubom dovela ga je u Zvorničku 27.

- Tražio sam klub i put me je doveo u Željezničar. U klub sam došao kad smo došli na pripreme u Konjic tako da sam ovdje upoznao cijelu ekipu. U Konjicu je zaista prekrasno, priroda je prelijepa i mislim da imamo vrhunske uvjete za dobar i kvalitetan rad, sve je na najvišem nivou. Gradski stadion u Konjicu je jako dobar, teren je dobro pripremljen i ljudi koji ga održavaju potrudili su se da imamo idealne uvjete, tako da je sve super i na vrhunskom nivou - naglasio je Hajrić.

Novajlija je u plavom dresu ostao je iznenađen brojem navijača koji u koji prate treninge Željezničara.

– Iznenadilo me koliko naših navijača iz Konjica dolazi na treninge, to je nešto nevjerovatno i tako nešto nisam doživio u svojoj karijeri, to je jedan poseban utisak koji ću ponijeti u Sarajevo iz Konjica. Grad je prelijep, meni je mama pričala da je dolazila dosta puta u Konjic na raspustu i hvalila da je prelijep, a kad sam doša uvjerio sam se u to. Takav sam tip da volim prirodu i zelenilo okolo, Neretva je prelijepa, planine i sve najljepše mogu reći o gradu - poručio je Hajrić.

Na kraju se Hajrić dotakao ličnih ambicija, koje se poklapaju i sa ambicijama kluba koji u narednoj sezoni slavi 100. rođendan.

– Moje lične ambicije su da pomognem ekipi, da budem bitan dio tima u ovoj stogodišnjici kluba , da osvojimo tu titulu i ostanemo upamćeni kao pobjednici u ovom bitnom jubileju i što je najvažnije da zabijam golove zašto me je Željo i doveo, a tu nemam limita što više to bolje - rekao je na kraju razgovora Anel Hajrić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.