Naime, samo dvije sedmice prije početka Evropskog prvenstva, koje je iznimno važno, naš najbolji teškaš izbačen je iz dvorane STENS, a o svemu se požalio na Facebooku.

- Dvije sedmice do prvenstva Evrope, ključne bitke za Olimpijske igre, a ja sam izbačen iz dvorane za treninge zbog potreba Gradske izborne komisije. Dvorana STENS u kojoj trenira stotine djece, pored svih školskih dvorana u kojima se ne izvodi tjelesni i zdravstveni odgoj - napisao je razočarani Sadiković, te dodao:

- Sit sam priča o tome kako će bihaćki sport krenuti naprijed. Kako će krenuti naprijed, kad jedinog olimpijskog kandidata 14 dana prije prvenstva Evrope izbacujete iz sale za trening, 14 ključnih dana do Evropskog prvenstva i ključnih bodova za OI. Samo se iskreno nadam kad jednog dana ja budem gore, ovi što su uradili ovo pred ključnih 14 dana za mene, neće prići i reći "čestitam". Sportski pozdrav za jedan jako nepromišljen, nefer, nesportski i nekorektan potez ljudi koji su donijeli ovu, u najmanju ruku, nepromišljenu odluku, držeći se onog kad je bilo uvijek neka i sada. Niste smjeli to uraditi, ne u olimpijskoj godini, ne kad sam nadomak olimpijske norme!