open-navfaktor-logo
search
Traži se generalni sekretar
Hoće li Vico Zeljković podržati Adnana Džemidžića, u igri još dva imena?
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u narednih mjesec dana trebao bi riješiti pitanje generalnog sekretara.
02.03.2023. u 21:38
get url
text
get url
text

Adnanu Džemidžiću istekao je mandat na kraju prošle godine i on je u prethodna dva mjeseca bio vršilac dužnosti. Kako saznajemo, ovo pitanje trebalo bi biti riješeno do Skupštine FSBiH koja će biti odražana početkom narednog mjeseca.

VEZANI TEKST - BHFanaticosi prozvali Džemidžića: Kad nemate ni zrno karaktera, veoma lagano je da vas gaze

Iz FSBiH nema informacije da li će Džemidžić dobiti novi četverogodišnji mandat ili će biti izabran novi prvi operativac. Generalnog sekretara trebao bi predložiti Vico Zeljković, predsjednik Saveza.

Jedna od opcija je da Džemidžić ostane i nakon tehničkog mandata, dok prema nezvaničnim informacijama postoji mogućnost da ga naslijedi neko od uposlenika FSBiH.

Nagađa se da su u igri i Jasmin Baković, koga je Džemidžić naslijedio prije četiri godine, ali i Vaso Mijanović, koji od 2021. godine obavlja funkciju direktora marketinga i komunikacija u bh. kući fudbala.

Džemidžić je za prvog operativca imenovan 17. decembra 2018. godine. Tada je uz mnogo negodovanje iz Fudbalskog saveza RS dobio mandat na četiri godine. Iz manjeg bh. entiteta tada su tražili da dobije dovogodišnji, ali je zaslugama tadašnjeg predsjednika Elvedina Begića izabran na četiri godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.