open-navfaktor-logo
search
Bokserske legende
Holyfield izaziva Tysona: Čekam plesnog partnera, gdje si ti?
Bivši svjetski bokserski prvak Evader Holyfield prozvao je ljutog rivala Mikea Tysona pred njihov treći okršaj.
09.03.2021. u 17:17
get url
text

Dvije bokserske legende spremne su obnoviti veliko rivalstvo od prije 24 godine, a pregovori o novom okršaju su u toku.

U najnovijoj objavi na društvenim mrežama Holyfield je "bocnuo" Tysona.

- Vraća se u ritam i čekam na mog plesnog partnera da se pojavi. Gdje si? - napisao je Holyfield u objavi u kojoj je označio i velikog rivala poznatog po nadimku Čelični Mike.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Evander Holyfield (@evanderholyfield)

Tyson je u nedavnom egzibicionom meču, koji je održan u novembru prošle godine, ukrstio rukavice sa Royom Jonesom Juniorom, što je očito bila inspiracija za Holyfielda da se i on vrati u ring poslije duge pauze.

I poslije borbe sa Jonesom Holyfield je pomalo provocirao Tysona.

- Moja strana je pokušala dogovoriti meč, ali nismo dobili ništa osim izgovora. Sada mi je jasno zašto je tu borbu želio prije meča protiv mene. Roy Jones je dobar lokalni protivnik za Mikea, ali borba protiv mene bila bi svjetski događaja, i to je jedini meč koji svi žele da gledaju. Borba između mene i njega - kazao je Holyfield, te dodao:

- Ne postoji razlog zvog kojeg se meč ne bi desio. Dosta izvinjenja, ovaj meč se mora desiti zbog zaostavštine nas obojice. Potpiši ugovor i uđi u ring, Tysone. Svijet čeka i sada je sve na tebi, ja sam spreman.

Posjećanja radi, u posljednjem meču dvojice legendarnih teškaša (1997.) Mike Tyson od nemoći izgubio kontrolu nad sobom pa, u revanšu koji mu je dao Evander Holyfield, protivniku odgrizao komad uha. Bio je to drugi meč dvojice šampiona. Sedam mjeseci ranije Holyfield je Tysona riješio tehničkim nokautom u 11. rundi, a Iron Mike je poslije tog duela pričao da ga je Holyfield udarao glavom u lice, da je boksao prljavo, da želi revanš u kojem će ga razbiti, ali nije. Možda je vrijeme za treću sreću...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.