Na međunarodnom festivalu "Beogradske horske svečanosti", u konkurenciji osam horova, Kamerni mješoviti hor "Lola" iz Sarajeva osvojio je Grand Prix.

Osim toga, hor je osvojio i zlatnu medalju sa najviše osvojenih bodova - 98 od 100.

Dirigentu hora Josipu Kataviću uručena je i nagrada za najboljeg dirigenta.

Kamerni mješoviti hor "Lola" na Festivalu, koji se održava od 28. do 30. septembra, takmičio se u dvije kategorije – duhovna i svjetovna muzika.

O najboljima je odlučivao žiri kojim je predsjedavala profesor emeritus Darinka Matić – Marović, dok su članove činili: Članovi žirija Snežana Savičić Sekulić, primadona beogradske opere, Dragana Jovanović, dirigentica, Arsen Čarkić, pijanista, Vesna Šolc, dirigentica, Aleksandar Sedlar, kompozitor i dirigent, i Vasil Hadžimanov, pijanista i kompozitor.

Osnovna svrha djelovanja kamernog mješovitog hora "Lola" je njegovanje i unapređivanje horskog pjevanja, kao i približavanje horske muzike mladima.

Za svoje umijeće, scensko i umjetničko izražavanje, učesnici hora, u tri godine postojanja, dobili su mnoga priznanja i osvojili značajne rezultate na brojnim takmičenjima i festivalima.

Osim ovog Festivala, izdvajaju se Majske horske svečanosti, održane u Bijeljini 2015. godine, gdje su također, osvojili zlatnu medalju u kategoriji mješovitih horova, potom tri prve nagrade na internacionalnom horskom šampionatu Lege artis u Tuzli 2017, te posebno značajna druga nagrada na natpjevavanju horova u okviru uglednih 52. Mokranjčevih dana u Negotinu 2017. godine.