open-navfaktor-logo
search
Prelazi u Hajduk
Hrvati o dolasku bh. igrača na Poljud: Bio je na granici smrti, ljekari mu nisu davali šanse
Hrvatski mediji posvetili su Mujakiću mnogo pažnje
20.01.2020. u 08:33
get url
text
get url
text

Bivši igrač Sarajeva Nihad Mujakić pridružio se pripremama Hajduka u Turskoj. Od potpisa ugovora dijele ga još samo ljekarski pregledi i sve bi trebalo biti završeno danas.

Mujakić u splitski klub stiže na posudbu iz Kortrijka, godinu nakon što je iz Sarajeva u transferu teškom 1,1 milion eura preselio u Belgiju.

Hrvatski mediji posvetili su Mujakiću mnogo pažnje. Slobodna dalmacija podsjeća na nesreću iz koje je mladi Nihad jedva izbukao živu glavu.

Podsjetimo, 12. oktobra 2009. godine dvadesetvetverogodišnji Irhad Mujakić i njegov 11-godišnji polubrat Nihad Mujakić u teškom stanju su prevezeni u bolnicu zbog trovanja u porodičnoj kući u vogošćanskom naselju Ugorsko.

Prvobitno se mislilo da je plin izazvao trovanje, ali je kasnije ukazano na mogućnost da je izvor trovanja i permant, odnosno antifriz koji se nalazio u radijatorima. Polubraću je u besvjesnom stanju pronašla majka Suada Bašlija oko pet sati ujutro.

Mediji su u to vrijeme pisali da veće šanse da preživi ima stariji mladić, dok je Nihad bio na granici života i smrti. Nekim čudom se oporavio i danas će zvanično postati hajdukovac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.