open-navfaktor-logo
search
Nastupna posjeta
Hurtić i Murphy o kršenju prava povratnika, te važnosti podrške radu Instituta za nestale osobe BiH
Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je primio u nastupnu posjetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Michaela Murphyja.
17.04.2023. u 18:17
get url
text

Hurtić je upoznao ambasadora sa trenutnim aktivnostima i prioritetima u radu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, te se osvrnuo na provođenje Regionalnog stambenog programa i zahvalio SAD-u kao najvećem drugom donatoru. Sagovornici su razmijenili mišljenja i o problemima koji su u ranijem periodu opterećivali realizaciju ovog projekta.

Na sastanku je naglašena važnost podrške radu Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, koji ima poseban značaj u bosanskohercegovačkom društvu. Također, razgovarano je i o položaju Roma u našoj zemlji, te o aktivnostima koje ovo ministarstvo provodi s ciljem poboljšanja uslova života i obrazovanja te populacije.

Teme sastanka su bile i kršenja prava povratnika, ali i drugih građana, širom naše zemlje. Istaknuta je važna uloga Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, kada je u pitanju zaštita ljudskih prava u BiH. Ambasador Murphy je naglasio da će SAD čvrsto stajati uz ovo ministarstvo u ispunjavanju teških zadataka koji su preuzeti, a koji se odnose na zaštitu ljudskih prava, saopćeno je iz Kabineta ministra Hurtića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.