open-navfaktor-logo
search
Sutra će se sve znati
I Banjalučani žele defanzivca: Borac kvario posao Sarajevu?
Aleksandar Vukotić, ime je koje mnogi poznavaoci bh. fudbala pamte, a nekadašnji stoper Krupe mogao bi da se vrati u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
09.08.2022. u 20:08
get url
text

Trener Sarajeva Feđa Dudić na konferenciji za novinare pred duel sa Tuzla Cityjem govorio je o kadrovskim problemima na poziciji centralnog beka i pomenuo je Vukotića, kao potencijalno rješenje, ali nije Bordo tim jedini zainteresovan za njega.

Banjalučki Borac također želi Vukotića i već je kontaktirao igrača belgijskog Beverena, potvrđeno je za Mondo.

Nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije koji posjeduje i bh. državljanstvo i koji se jedno vrijeme pominjao kao potencijalni reprezentativac BiH ima važeći ugovor sa Beverenom još godinu, ali zbog finansijskih problema u kojima se našao belgijski drugoligaš, postoji mogućnost da Vukotić dobije papire.

- Kontaktirali su me i Sarajevo i Borac, vidjet ćemo šta će biti. Sutra bi trebalo da se zna i više o mogućnostima da me klub pusti, ukoliko ne bude ništa od toga, ništa od bilo kakvog transfera - rekao je Vukotić za Mondo.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo novog stopera pronašao u Belgiji?

Vukotić je nakon odlične tri sezone u Krupi u ljeto 2018. godine prešao u tadašnji Vasland Beveren, koji je u međuvremenu nakon preuzimanja od strane američke investicione grupe Bolt Football Holdings postigao dogovor i preuzeo ime od mnogo poznatijeg KSK Beverena.

U prethodne četiri godine odigrao je 108 mečeva za Beveren, od čega 92 u belgijskoj prvoj ligi i postigao pet golova, te 14 u drugoj belgijskoj ligi u kojoj sada nastupa.

Nakon svoje prve sezone u Belgiji proglašen je i za najboljeg igrača Beverena u izboru navijača, a nakon toga se pominjao kao potencijalni reprezentativac BIH, dok je selektor bio Robert Prosinečki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.