Nadzorni odbor

Istekao mandat vršioca dužnosti: Vera Arnautović direktorica KJKP Rad

Objavljeno: 01.11.2019. u 16:55

Osim nje, na konkurs za poziciju direktora koji je bio raspisan 05.oktobra 2019. godine bio je prijavljen i Haris Kukavica, jedan od izvršnih direktora KJKP Rad

Nakon provedene konkursne procedure, Nadzorni odbor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad imenovao je danas Veru Arnautović za direktoricu ovog preduzeća, saopćeno je danas iz Vlade KS. 

Vera Arnautović, diplomirana pravnica i dosadašnji vršilac dužnosti direktorice KJKP Rad imenovana je na mandat od četiri godine.

Osim nje, na konkurs za poziciju direktora koji je bio raspisan 05.oktobra 2019. godine bio je prijavljen i Haris Kukavica, jedan od izvršnih direktora KJKP Rad. 

Kako navode iz Komisije za provođenje Javnog oglasa za izbor i imenovanje direktora, "Vera Arnautović je ubjedljivu prednost ostvarila na osnovu iznesenih parametara o stanju u preduzeću, detekciji problema, načinima i modalitetima otklanjanja istih, te budućim koracima koji će se poduzeti, s ciljem unapređenja poslovanja gdje se u prethodnom periodu svjedočilo pozitivnim promjenama od njenog dolaska na mjesto vršioca dužnosti ovog preduzeća”.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije