Danas obdukcija

Istraga u Bosanskom Grahovu: Mladići "golfom" prešli preko muškarca koji je ležao na cesti?

Objavljeno: 06.12.2018. u 11:24 Autor: E. F.

Policiji je prijavljeno da se tijelo nepoznatog muškarca nalazi na magistralnom pravcu Livno - Bosansko Grahovo, a operativnim radom je utvrđeno da se radi o Boži B.

FOTO: ILUSTRACIJA

FOTO: Ilustracija

Tužilaštvo i policija Livanjskog kantona intenzivno rade na utvrđivanju okolnosti pod kojima je preminuo Božo B. (64) iz Crnog Luga, čije je tijelo u utorak u večernjim satima pronađeno na cesti u mjestu Pržine.

Policiji je prijavljeno da se tijelo nepoznatog muškarca nalazi na magistralnom pravcu Livno - Bosansko Grahovo, a odmah je utvrđeno o kome se radi.

U neposrednoj blizini nesreće pronađeno je vozilo "golf" u kojem su se nalazile tri osobe za koje se sumnja da su pregazile nesretnog muškarca.

Sve tri osobe su kriminalistički obrađene u PU Drvar, a jučer je uhapšen Elvedin S. iz Žepča, vozač "golfa". On se sumnjiči da je skrivio nesreću u kojoj je preminuo Božo B.

Međutim,  mladići koji su privedeni na saslušanje nisu mogli pojasniti šta se zapravo dogodilo i policiji su kazali da nisu vidjeli muškarca na cesti. Upravo zbog toga postoje indicije da je nastradali i prije nailaska "golfa" ležao na cesti, a da ga vozač nije na vrijeme primijetio i prešao je preko njega.

- Uhapšeni je nakon saslušanja u policijskim prostorijama pušten na slobodu. Dežurni tužilac je naredio obdukciju koja će biti obavljena danas, a kako bi se utvrdio uzrok smrti. Tek tad će biti jasnije šta se dogodilo - kazao je za Faktor Ivica Vrdoljak, glasnogovornik MUP-a Livanjskog kantona.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije