open-navfaktor-logo
search
Humoristična predstava
Ivana otkriva: Ko su influenseri u realnom svijetu, da li se slomljeno srce krije iza sponzorisanih objava
Iz "online", u realni svijet stiže "Ivfluenserka"! U kreaciji mlade glumice Ivane Vojinović s publikom će se susresti 19. marta s početkom u 21.30 sati na alternativnoj sceni Brew Imperial Society- odnosno bivšem kinu Imperijal u Sarajevu.
05.03.2020. u 19:00
get url
text
Vojinović: Premijera predstave 19. marta

"Ivfluenserka" je one woman show, odnosno predstava u formi stand up-a, čiji tekst i režiju potpisuje Admir Crvčanin. Na duhovit način priča kako je jedna djevojka i zašto postala influenserka.

- Predstava nije kritika zanimanja influensera koliko kritika društva u kojem influenseri imaju navodni uticaj i propituje kakav je to uticaj i da li uopšte on postoji. Da li se jedno slomljeno srce krije iza sponzorisanih objava i da li je veliki broj followera put do sreće? Na sve to odgovara zanimljiv lik jedne influenserke čiji životni put će publiku nasmijati do suza ali i potaknuti na razmišljanje o tome šta znači biti influenser- pojašnjava Vojinović.

Predstava se, dakle, bavi novim društvenim fenomenom nastao usljed nagle eskpanzije društvenih mreža i njihovog "utjecaja" na naše živote i živote mladih ljudi. Ko su influenseri zapravo? Na šta oni utječu? Kako žive kada ugase svoje profile na društvenim mrežama? Kako se uopšte postaje influenser?

Karte su puštene u prodaju i mogu se uzeti online putem sistema kupikartu.ba ili direktno u prostorijama BIS-a po cijeni od 10 KM.

Ivana Vojinović jedna je u mnoštvu mladih umjetnika koji nisu stalno angažirani na poslovima iz svoje struke te je prinuđena da se kao freelance glumica izbori za svoje mjesto u teatru.
Široj javnosti je poznata po ulogama iz domaćih humorističnih serija- "Lud, zbunjen, normalan" i "Kriza".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.