open-navfaktor-logo
search
Do daljnjeg
Iz FSBiH potvrđeno: Prekinuta Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu!
Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu neće se igrati do daljnjeg, potvrđeno je iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. 
12.03.2020. u 14:59
get url
text

Nakon što je Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva uputio danas novu pooštrenu Naredbu prema kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva, donesena je odluka da se do daljnjeg prekine elitni razred našeg fudbala. 

FSBiH je u utorak donio odluku da se naredna dva kola elitnog razreda našeg fudbala igraju pred praznim tribinama, a sve u borbi od širenja koronavirusa.

Međutim, kako se situacija u našoj zemlji pogoršala, a Svjetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju koronavirusa, odlučeno je da se elitni razred našeg fudbala neće igrati do daljnjeg. 

FSBiH je danas odlučio da se do daljnjeg odgodi i odigravanje prvenstvenih i Kup utakmica Premijer omladinske lige BiH (U-19, U-17 i U-15), Premijer ženske lige BiH (seniorke i kadetkinje) i Premijer futsal lige BiH.

Također, iz bh. kuće fudbala danas je upućen dopis Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) za odgodu baraža za Evropsko prvenstvo 2020. godine koji bi naš tim trebao igrati 26. marta protiv Sjeverne Irske.  
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.