open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Iz OSBiH ni slova o pripremama bh. odbojkaša, velikog favorita predvodi rođeni Bosanac
Bez mnogo medijske pompe muška seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema za predstojeće kvalifikacione turnire za Evropsko prvenstvo koji će se održati u Skoplju.
05.01.2021. u 17:27
get url
text

I sam Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine nije se posebno potrudio da domaću javnost upozna sa aktivnostima na pripremama izabranika selektora Ifeta Mahmutovića koje su počele 26. decembra, a posljednja informacija dostupna na zvaničnoj internet stranici OSBiH govori kako "pripreme naših momaka počinju sredinom decembra".

Od tada (4. decembar) pa do danas Savez na svojoj internet stranici nije objavio ni jednu jedinu informaciju o pripremama naše reprezentacije, što i ne čudi s obzirom da je odbojka, gledajući ostale timske sportove u našoj domovini, odavno na samom dnu.

Sa izuzetkom lokalnih medija s područja Tuzlanskog kantona, malo ko je pokazao interes o pripremama najboljih bh. odbojkaša koje ulaze u završnu fazu.

Inače, nakon odustajanja Danske bh. odbojakši u grupi C za protivnike imaju selekciju Sjeverne Makedonije i Turske, koja ima ulogu velikog favorita.

Prvu utakmicu izabranici Ifeta Mahmutovića igraju 11. januara protiv domaćina kvalifikacionih turnira, a dan kasnije će u dvorani "Boris Trajkovski" odmjeriti snage sa Turskom. Drugu utakmicu s Makedoncima igramo 14. januara, dok je 15. januara na rasporedu novi duel sa selekcijom čija je prva zvijezda rođeni Sarajlija Adis Lagumdžija, jedan od najboljih igrača ovosezonskog izdanja italijanske Serie A, najjače odbojkaške lige na svijetu.

Zanimljivo da je Evropska odbojkaška federacija (CEV) početak kvalifikacija, koje će se zbog pandemije igrati na kvalfikacionim turnirima, najavila upravo fotografijom turskog reprezentativca koji je rođen u Bosni i Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.