U proteklom periodu su registrovane veoma male količine padavina u Bosni i Hercegovini, ali je vrijeme i dalje veoma nestabilno na području gotovo cijele zemlje

Zbog očekivane grmljavine Federalni hidrometeorološki zavod izdao je žuti meteoalarm za sarajevsko, višegradsko, fočansko, tuzlansko i prijedorsko područje, javlja Anadolu Agency (AA).

U proteklom periodu su registrovane veoma male količine padavina u Bosni i Hercegovini, ali je vrijeme i dalje veoma nestabilno na području gotovo cijele zemlje.

Padavina u malim količinama bilo je na području Bihaća, na Bjelašnici, u Bosanskoj Gradiški, Bosanskom Novom, Doboju, Gradačacu, Han-Pijesku, Mrkonjić-Gradu, Nevesinju, Sanskom Mostu i Zenici.

U porastu je jedino rijeka Una i to u Martin Brodu gdje je izmjerena njena visina od 69 centimetara sa tendencijom daljeg rasta. Istovremeno nivo rijek Une u Bihaću je 53 centimatra, što je manje za nekoliko centimetara nego prethodnih dana i stagnira.

Nivo rijeke Sane u Sanskom Mostu je 172 centimetra, au Vrhpolju 124 centimetra. Na oba područja Sana je u opadanju. U padu je i nivo rijeke Miljacke u Sarajevu (Ćumurija) i iznosi 100 centimetara. Rijeka Jala u Tuzli je na razini od 48 centimetara i ima tendenciju pada.