Petak, 01.07.2022.
FOTO: Grad Sarajevo

Izetbegović i Zvizdić u pratnji Skake obišli gradilište novog objekta Vidikovac

Bakir Izetbegović, dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH, danas su u pratnji gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake posjetili gradilište novog objekta Vidikovac u blizini dolazne stanice Trebevićke žičare.

Izetbegović i Zvizdić naglasili su važnost da se u ovim vanrednim okolnostima investicije u Sarajevu i u cijeloj BiH nastavljaju i da ih izvode domaće firme.

- Posebno raduje što će Trebević, Sarajevo i Sarajlije ponovo imati svoj "vidikovac", noviji, ljepši nego što je bio ranije - rekao je Izetbegović.

- Grad Sarajevo intenzivno vodi radove na izgradnji ovog kultnog mjesta Sarajlija. Nakon što je okončana prva, ušli smo u izgradnju završne faze. Radovi su organizovani u skladu sa trenutnom situacijom - istakao je gradonačelnik.

Skaka je ovom prilikom podsjetio da je riječ o jednoj od najznačajnijih investicija u okviru projekta revitalizacije Trebevića. Uz novu Žičaru, uz novi Vidikovac, te nove sadržaje poput uređenih šetnica, mini skijaške, sankaške i trim staze, igrališta što je sljedeći korak aktuelne gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom Skakom, Trebević će uistinu i biti najveći park prirode dostupan za sve građane Sarajeva i turiste.

Također delegacija je obišla čuvenu Vilu Mandić gdje su u pratnji Edina Numankadića, direktora Olimpijskog muzeja i Senke Ibrišimbegović, direktorice JU Gradski muzeji, pogledali postavljene eksponate u uređenom enterijeru Olimpijskog muzeja koji će svoja vrata otvoriti ove godine, saopćio je Grad Sarajevo.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh