open-navfaktor-logo
search
Kazahstan
Izetbegović na sastanku predsjednika parlamenata evroazijskih zemalja
Ovaj događaj predstavlja nastavak dijaloga vodećih parlamentaraca iz država Evrope i Azije, koji su u protekle tri godine održani u Moskvi, Seulu i Antaliji
20.09.2019. u 09:55
get url
text
get url
text

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović učestvovat će na Četvrtom sastanku predsjednika parlamenata evroazijskih zemalja, 23. i 24. septembra u Nur – Sultanu, glavnom gradu Republike Kazahstan.

Predsjedavajući Izetbegović, koji u Nur – Sultan putuje na poziv predsjedavajućeg Donjeg doma Parlamenta Republike Kazahstan Nurlana Nigmatulina, zajedno sa najvišim predstavnicima parlamenata država Evrope i Azije, učestvovaće u razgovorima o temi "Veća Evroazija: dijalog, povjerenje, partnerstvo".

Kako su organizatori naglasili, ovaj događaj predstavlja nastavak dijaloga vodećih parlamentaraca iz država Evrope i Azije, koji su u protekle tri godine održani u Moskvi, Seulu i Antaliji. Istovremeno, sastanak predsjednika parlamenanta evroazijskih zemalja u Nur – Sultanu predstavlja efikasnu platformu za nastavak rasprave o ključnim pitanjima održivog razvoja i prosperiteta država Evrope i Azije, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.