Sastanak u parlamentu

Izetbegović s ambasadoricom Uebber: Što prije nastaviti reformski i evropski put BiH

Objavljeno: 16.09.2019. u 15:51

Ambasadorica Uebber je iskoristila priliku i da Izetbegoviću čestita na njegovom ponovnom izboru za predsjednika SDA

FOTO: Parlamentarna skupština BiH

Odnosi Njemačke i Bosne i Hercegovine su dobri i prijateljski, a obostrana je namjera da se oni nastave jačati i u budućnosti, rečeno je tokom današnjeg susreta predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića i ambasadorice Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Uebber, javlja Anadolu Agency (AA). 

Ambasadorica Uebber je iskoristila priliku i da Izetbegoviću čestita na njegovom ponovnom izboru za predsjednika SDA.

Tokom razgovora je bilo riječi i o aktulenoj političkoj situaciji. Tom prilikom ambasadorica Uebber je kazala da službeni Berlin s interesovanjem prati situaciju u BiH i izrazila je nadu da će vlast biti formirana što prije.

Ona je naglasila da će Njemačka nastaviti pružati podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine uz potpuno uvažavanje njenog teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta.

Izetbegović je istaknuo da je u kontekstu formiranja vlasti potrebno u potpunosti poštovati ustavnopravni sistem Bosne i Hercegovine te princip vladavine zakona.

Sagovornici su se složili da je bitno da se u Bosni i Hercegovini što prije okonča trenutni zastoj te da se nastavi njen reformski i evropski put

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije