open-navfaktor-logo
search
Kolegij SDA
Izetbegović: SDA je Čampari dala šansu, teško da će on ostati u SDA nakon ovoga
Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) je na danas održanoj sjednici raspravljao o predizbornim aktivnostima, sloganu te stranke, te o neradu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i zakašnjelim odlukama te institucije vlasti.
14.09.2020. u 17:23
get url
text

Kazao je to nakon sjednice predsjednik SDA Bakir Izetbegović, naglasivši u tom kontekstu potrebu da se, kako je kazao, Ministarstvo civilnih poslova BiH konačno pokrene. Potvrdio je Izetbegović i da je razgovarano o ostavci Aljoše Čampare na mjesto u Predsjedništvu SDA.

- Čampara je dao neopozivu ostavku. Nju će da prihvati Glavni odbor jer on ga je imenovao. Ostalo, šta će se dalje dešavati sa Čamparom ne znam i ne mogu da predvidim. SDA mu je dala šansu, priliku, podršku. Kako će on da uzvrati, vidjet ćemo. O tome će se dalje baviti Kantonalni odbor SDA Sarajevo – izjavio je Izetbegović.

Govoreći o Čamparinim optužbama na račun korupcije i nepotizma u stranci, Izetbegović je izjavio da to nisu pravi razlozi zbog kojih on eventualno napušta SDA.

- Čuo sam se ja sa Čamparom ovih dana, obavio razgovor sa njim prije ovih njegovih odluka. Znam ja razloge za njegovu odluku, ali ne bih o njima. Do sada smo imali pet ili šest puta ljude koji odlaze iz SDA i onda redovno se nađu neka nezadovoljstva, demokratijom ili nedemokratijom u SDA, putem kojim ona ide. Onda izađemo na izbore i SDA dobije svojih 310.000 glasova. Čampara može donijeti svoje odluke, ali možemo vidjeti gdje su njegovi prethodnici, kako su oni prošli, koliko su dobili glasova, gdje su, kud su i gdje je SDA – izjavio je Izetbegović.

Govoreći o eventualnom ostanku Čampare u stranci, predsjednik SDA je kazao da misli da će "poslije ovakvih formulacija teško ostati u SDA".

Najavio je Izetbegović sastanak sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u srijedu ujutro, a na sastanku će se razgovarati o izmjenama Izbornog zakona BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.