open-navfaktor-logo
search
Dubrovnik
Izložba u kultnoj palači "Sponza": Mirsada Baljić izložbu posvetila majci Đulsi
Na termin u ovoj galeriji, smještenoj u srcu jadranskog bisera gdje su zabilježeni i kadrovi mega popularne serije "The Game of Thrones", čeka se i po godinu
13.06.2019. u 14:37
get url
text
Mirsada Baljić: Izložba na mjestu gdje je započela likovno putovanje
Mirsada Baljić: Izložba na mjestu gdje je započela likovno putovanje

Izložba "Snoviđenja" istaknute samostalne umjetnice Mirsade Baljić otvorena je u kultnoj dubrovačkoj palači "Sponza", u kojoj, podsjetimo, priliku da izlažu imaju samo vrsni i svjetski priznati umjetnici koje pažljivo biraju stručna lica.

Na termin u ovoj galeriji, smještenoj u srcu jadranskog bisera gdje su zabilježeni i kadrovi mega popularne serije "The Game of Thrones", čeka se i po godinu.

- Sretna sam što je moja 52. samostalna izložba otvorena u jednom od najljepših izložbenih prostora, u palači "Sponza", koja je smještena na Stradunu, ulici koja je poznata i kao mjesto gdje se susreće cijeli svijet. Zahvaljujem Dubrovačkom arhivu na ukazanoj časti da se već nekoliko godina zaredom družimo, jer, posebno sam vezana za palaču "Sponza", zapravo, naša veza je neraskidiva još od 1987. godine kada sam baš u njoj započela svoju likovnu priču, jednom od prvih samostalnih izložbi- kazala nam je Baljić.

Izložbu akvarela i ulja na platnu na kojim dominira hercegovačka svjetlost i cvijetni motivi karakteristični za Višiće, kraj u kojem je odrasla, posvetila je majci Đulsi.

- Izložbu čini 45 djela iz ciklusa "Snoviđenja", a posvetila sam je majci s poštovanjem i zahvalnošću za sve godine razumijevanja i podrške. Velika podrška u realizaciji izložbe stigla je i od moje sestre Džemile Dilberović, modne dizajnerice, koja je dva dana prije svečanog otvaranja izložbe, uz njen "Glamour Fashion Show Dubrovnik " organizirala fantastičnu reviju vrsnih modnih dizajnera na Stradunu. Velika smo podrška jedna drugoj i znam da je naša majka ponosna na nas- istakla je Baljić.

Po povratku u Sarajevo, otkriva nam, čeka je organizacija sada već tradicionalne, 7. Internacionalne kolonije Sarajevo, na kojoj će i ove godine učešće uzeti umjetnici iz cijelog svijeta.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.