open-navfaktor-logo
search
Gradska galerija Bihać
Izložbom "Tragom svjetlosti" otvorena 21. manifestacija "Ulicom Bišća"
Likovnom izložbom "Tragom svjetlosti" autorice Mirjane Kljaić večeras je otvorena 21. kulturna manifestacija "Ulicom Bišća"
01.11.2018. u 21:51
get url
text
Manifestacija "Ulicom Bišća"

- Izložba je specifična, pogotovo kada se uzme u obzir da Mirjana Kljaić po vokaciji nije likovni umjetnik. Bez obzira, riječ je o talentovanoj i uspješnoj umjetnici, čija su djela izuzetno emotivna. Ona asociraju na postimpresionistički postulat, odnosno početak moderne. Večeras je izloženo 40 radova i izložba je zapravo poklonjena gradu Bihaću - istakao je direktor Gradske galerije u Bihaću Adnan Dupanović.

Izložbu, kao i 21. manifestaciju "Ulicom Bišća" je otvorio gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

- Svi u Bihaću se ponosimo ovom manifestacijom, jer zapravo mi živimo ulicama Bišća. Riječ je o našoj najstarijoj kulturnoj manifestaciji, koju otvaramo izložbom naše Bišćanke i Beograđanke Mirjane Kljaić - dodao je gradonačelnik Fazlić.

Autorica Mirjana Kljaić istakla je kako je posebno ponosna što je njena izložba na najbolji način prepoznata u njenom rodnom gradu.

 - Presretna sam kada vidim ispunjenu Gradsku galeriju u Bihaću, te da moje slike toliko znače posjetiocima. Konkretno, inspiracija za ova djela, bilo je moje djetinjstvo na ulicama Bihaća. Izložena djela odlikuje specifična komunikacija sa objektima, koja se ostvaruje kroz određivanje prema njihovoj važnosti, a u skladu s nalazima vlastitog umjetničkog bića - rekla je Mirjana Kljaić.

Večerašnji program manifestacije nastavljen je koncertom "On the rocks" (A capella group), u organizaciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.