Saopćenje Ministarstva prenosimo u cjelosti.

- U subotu i nedjelju, 10. i 11. oktobra 2020. godine, doći će do promjene režima saobraćaja, i to ulicom Zmaja od Bosne na dijelu  "S krivina" – tramvajsko stajalište "Marijin Dvor" saobraćaj će se odvijati u dvije saobraćajne trake u vremenu od 00:00 do 24:00 sata, dok krajnja desna saobraćajna traka i isključna saobraćajna traka ostaju zatvorene za saobraćaj.

Dio saobraćaja iz ulice Zmaja od Bosne preusmjerava se ulicom Franje Račkog (dvije saobraćajne trake), ulicom Vilsonovo šetalište (dvije saobraćajne trake), ulicom Kotromanića i izlazi na ulicu Hiseta na semaforiziranu raskrsnicu.

Dio ulice Vilsonovo šetalište od raskrsnice sa ulicom Franje Račkog do raskrsnice sa ulicom Vrbanja ostaje i dalje otvoren za saobraćaj vozila u vremenu od 00:00 do 24:00 sata, dok je saobraćaj biciklista ovim dijelom potpuno obustavljen.

U ulici Vilsonovo šetalište od raskrsnice sa ulicom Topal Osman paše do raskrsnice sa ulicom Franje Račkog uspostavlja se stalni režim saobraćaja koji podrazumijeva zabranu saobraćaja za motorna vozila u ulici Vilsonovo šetalište radnim danima u terminu od 17:00 do 24:00 sata, a vikendom, to jeste subotom i nedjeljom, u terminu od 00:00 do 24:00 sata – navedeno je iz Ministarstva.