open-navfaktor-logo
search
Upozorenje vozačima
Izvještaj BIHAMK-a: Informišite se prije polaska na put
Usporeno, zbog aktuelnih radova, saobraća se na magistralnim putevima: Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Jajce - Crna Rijeka (Zdaljevac) i Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac)
26.12.2019. u 07:20
get url
text

Na pojedinim dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolovozu, a izdvajamo puteve Glamoč - Mlinište i Livno - Šuica - Kupres. U ostalim krajevima BiH saobraća se po suhom i mjestimično mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Usporeno, zbog aktuelnih radova, saobraća se na magistralnim putevima: Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Jajce - Crna Rijeka (Zdaljevac) i Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac).

Zbog radova na ispitivanju mosta preko rijeke Spreče na regionalnom putu Živinice - Dubrave danas od 10 do 13 sati saobraćaj će biti obustavljen. U pomenutom terminu vozila će saobraćati starom dionicom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.