open-navfaktor-logo
search
Tiha pobuna počela
"Ja, Edis Bešić, napuštam NiP: Musliman, Bošnjak, ne smije da lobira niti da glasa za komunistu"
Denis Bećirović, kandidat "Trojke", SBB-a, NES-a te nekolicine ostalih stranaka za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, tek što je predstavljen kao zvanični kandidat, a u pojedinim stranakame je, kako se čini, počela tiha pobuna. Tako je jedan od članova NIP-a iz Živinica obznano da napušta tu stranku upravo zbog podrške Bećiroviću. Njegovo obrazloženje prenosimo u cijelosti.
21.05.2022. u 16:02
get url
text

- Ja, Edis Bešić, član Izvršnog odbora Narod i pravda Živinice, ovom prilikom izjavljujem da prekidam svoje članstvo u stranci kao i u pomenutom odboru uz obrazloženje: 

Ovo je moj prvi politički angažman u koji sam ušao i koji se bazirao na čistom ubjeđenju i bez ikakvih ambicija i želja za ovodunjalučkom koristi a uz odobrenje i blagoslov našeg rahmetli Muftije (Muamer Zukorlić) koji je podržao tadašnju politiku NiP-a...

VEZANI TEKST - Predstavili Bećirovića: "Najvažniji trenutak nakon agresije na BiH, jedan je cilj - pobijediti Izetbegovića"

Uz razgovor sa svojim prijateljima hodžama, imamima, daijama koji su bili simpatizeri NiP-a, shvatio sam da jedan musliman, Bošnjak, ni u jednoj varijanti ne smije da lobira niti da glasa za komunistu (ateistu) koji još uvijek baštini svoju pionirsku ideologiju.

Neka Denis Bećirović javno kaže šta misli o našim djedovima i prvacima Mustafi Busuladžiću, Asafu Serdaroviću, Aliji Izetbegoviću, mladim muslimanima i dr.

Jedno je praviti koalicije nakon izbora pa napraviti vlast sa bilo kojom strankom da li to bila HDZ, SNSD, SDP, Naša stranka ili bilo ko drugi, a sasvim druga stvar je svojim čistim muslimansko/bošnjačkim glasovima dizati iz pepela, iz razloga propale stranke i ideologije, poput SDP-a. Ideologije koja se pamti kao jedna od najcrnjih u našoj povijesti... - napisao je Bešić.

Edis Bešić je široj javnosti poznat kao MMA borac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.