open-navfaktor-logo
search
Prijavio iznudu
Je li direktor Gerontološkog centra Musa udario učenika u školi
Nakon što se u medijima pojavila informacija da je aktuelni direktor Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar u Sarajevu Mirza Musa napao učenika Osnovne škole Safvet-beg Bašagić koju pohađa i njegova kćerka, tražili smo pojašnjenje od aktera ovog nemilog događaja.
06.05.2022. u 13:54
get url
text

Edis Solaković je u izjavi za Avaz kazao da je Musa prišao njegovom sinu te ga povukao za uši a zatim i ošamario.

- Prišao je mom sinu, povukao ga za uši, vukao ga jedno 10-15 metara do školskog hodnika. Tu mu je opalio šamar. Sve se dešavalo naočigled nekoliko roditelja i domarke škole. Sve je vidjela i nastavnica tjelesnog. Domarka je reagirala i zaključala je vrata od škole. Musa je počeo da lupa i galami pa je domarka pozvala policiju - ispričao je Solaković, otac 11-godišnjeg dječaka.

Direktor škole Namir Ibrahimović u razgovoru za Faktor kazao je da niko ne može da potvrdi da li je bilo fizičkog nasilja nad učenikom.

- Otac djevojčice, učenice petog razreda, drugo dijete, koje nije njegovo dijete, vratio je u školu, galamio je nasred hodnika i spominjao je neke stvari o kojima škola ranije nije bila upoznata. Zvali smo policiju i zamolili čovjeka da se udalji dok nije došla policija, te se nadamo da će se riješit to nedopustivo ponašanje da se neko na taj način ponaša prema djetetu – kazao je Ibrahimović.

Ibrahimović navodi da "roditelj nije dozvolio dječaku da se kreće dok ga mi nismo odstranili iz škole i čekali da roditelji dođu po dječaka".

- Niko od uposlenika nije vidio nasilje. Da li je bilo ispred škole kada je dječak izašao, mi tu potvrdu nemamo. Mi smo razgovarali i sa majkom djevojčice i sa majkom dječaka koji je tu uveden, te su se složili da ono što bi mogao biti povod riješimo unutar škole i to ćemo rješavati, a za ove stvari bez obzira kako se desilo, ne postoji nigdje pravo nijedne odrasle osobe da se prema djetetu odnosi na taj način bez obzira šta je povod – kaže Ibrahimović.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nisu odgovorili na upit Faktora o ovom događaju i detaljima.

Sa druge strane direktor Musa kaže da je istina da se dogodio incident, ali da nije tačno da je udario dijete.

- Istraga će biti malo detaljnija i ispitivat će se propusti škole da zaštiti više djevojčica od neprimjerenih dodirivanja. Nije mi u interesu da detalji izlaze u javnost zbog kćerke i njene zaštite. Jučer sam podnio krivičnu prijavu za prijetnje i iznudu 10.000 KM – kazao je kratko za Faktor Musa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.