open-navfaktor-logo
search
Napušta SDA?
Jerlagić podnio neopozivu ostavku, preuzima li Semir Efendić kormilo Stranke za BiH?
Dosadašnji predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić danas je na sjednici predsjedništva ove stranke podnio neopozivu ostavku na predsjedničku funkciju, a kao njegov nasljednik spominje se Semir Efendić, aktuelni načelnik Općine Novi Grad Sarajevo.
23.04.2021. u 19:12
get url
text

- Ja sam na sjednici podnio neopozivu ostavku, a šta je poslije toga bilo ja ne znam - kazao je Jerlagić. 

Odgovarajući na pitanje da li na njegovo mjesto dolazi Efendić Jerlagić odgovara:

- Ja zaista ne znam odakle te spekulacije o Semiru Efendiću i odakle je to procurilo. Razlog moje ostavke su neka politička neslaganja, a o tome ću govoriti u nekom narednom periodu.

Tokom gostovanja večeras na FACE TV Predrag Kojović, Elmedin Konaković i Nermin Nikšić su kazali kako im je poznata informacija da Semir Efendić prelazi u Stranku za BiH.

- Znam od jutros – kazao je Kojović.

Da sedam dana zna za ovu informaciju kazao je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković ističući kako ne sumnja u Efendićeve sposobnosti.

- Mislim da je to za njega dobro, on radi puno, on je radnik i ako taj posao bude radio ozbiljno, Semir Efendić na čelu SBiH-a mislim da i za sebe ne radi pogrešnu stvar – kazao je Konaković.

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao je kako činjenica da odlazi jedan a dovode drugog predsjednika pokazuje da tu nema stranke, postavljajući pitanje šta je sa organima stranke i procesima koji se trebaju provoditi.

Pokušali smo kontaktirati Efendića kako bi nam potvrdio ove navode ali se nije javljao na pozive.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.