Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler posjetio je Agroindustrijski kompleks Studen Holdinga u Brčkom. Tokom posjete ambasador Sattler obišao je proizvodne pogone fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL, Studen-Agrana Rafineriju šećera i proizvodnju brčanske kafe Mingos.

- Svaka posjeta Agroindustrijskom kompleksu Studen Holdinga je značajna potvrda da Brčko ima ozbiljne kompanije koje pozitivno utiču na privredu i brendiranje Brčko distrikta - rekla je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija Studen Holdinga.

Prilikom posjete Studen Holdingu razgovaralo se o ekonomskim temama u Bosni i Hercegovini, privrednom ambijentu u Brčko distriktu, te daljim ulaganjima. Jedna od tema sastanka bila je i nedavno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta i Studen Grupe, što je prvi preduslov za realizaciju predstavljenih poslovnih investicija u Brčkom.  Posebno je predstavljena i posljednja akvizicija Bimal Grupe čime je Bimal preuzeo fabriku jestivog ulja Novo Sunce u Somboru. 

- Studen Holding svoje visokokvalitetne proizvodne tradicionalno izvozi u zemlje Evropske unije, a sa svojim partnerima iz Austrije, gdje je i sjedište Studen Grupe, Ujedinjenom industrijom ulja VFI i Agrana Grupom, zajedno radimo na rastu našeg poslovanja - izjavila je Nataša Pucar, direktor Korporativnih komunikacija Studen Holdinga.

Ova posjeta podstakla je razgovor i o drugim temama koje su od značaja za privredni razvoj, a posebno infrastrukturu koje je neophodna za nesmetano kretanje roba, navodi se u saopćenju iz Bimala.