open-navfaktor-logo
search
Bivši prvak
Joshua džentlmenski čestitao Ruizu i otkrio šta mu se desilo prvi put u karijeri
Ako je vjerovati riječima trenutno najmoćnijeg promotora svijeta Eddieja Hearna, revanš će se održati krajem godine
02.06.2019. u 10:01
get url
text

Meksički bokser Andy Ruiz Jr. nokautirao je Anthonyja Joshuu i napravio najveće iznenađenje još od onda kada je Buster Douglas nokautirao Mikea Tysona.

Postao je prvi meksički teškaški prvak u historiji onda kada se tome baš niko nije nadao i uzeo pojase po WBA, WBO, IBO i IBF verziji.

Britanac Joshua bio je šokiran, uostalom kao i većina ljubitelja boksa, ali je poput pravog gospodina prihvatio poraz, zagrlio Ruiza u ringu i čestitao protivniku koji je danas bio bolji.

- Boks je težak sport, ali treniram naporno i izgubio sam od sjajnog boksers. Bit će interesantno vidjeti dokle će stići, ali ovo je sve dio putovanja - rekao je Anthony Joshua nakon meča, te dodao:

- Čestitam prvom meksičkom teškaškom prvaku. A mi ćemo se vratiti jači. Ovo je rizik koji prihvaćamo. Svaki borac zaslužuje poštovanje i ja mu čestitam. Poštujem svakog borca, ali ovo je sve dio mojeg naslijeđa.

Joshui su u meču protiv Ruiza prvi put noge zaplesale nakon udarca.

- Borac sam u srcu, boks mi je posao i sad je više života u teškoj kategoriji. Kad su vam noge klimave, pokušavate se stabilizirati. Meni se to dogodilo prvi put. Protiv Klička (u nokdaunu) bio sam samo umoran - ispričao je Joshua.

Joshua je izgubio u noći sa subote na nendjelju, ali revanš slijedi ubrzo. Ako je vjerovati riječima trenutno najmoćnijeg promotora svijeta Eddieja Hearna, revanš će se održati krajem godine. Najvjerojatnije u decembru.

- On je prvak za sada, ali ja ću se vratiti - poručio je Britanac na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.