open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Kakvo će vrijeme biti do petka
Dnevna temperatura danas od minus dva do četiri, na jugu od pet do 11 stepeni Celzijusovih, u Sarajevu oko jedan stepen
20.01.2020. u 08:31
get url
text

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne danas će preovladavati sunčano vrijeme, u ostatku zemlje pretežno oblačno. Vjetar u Bosni slab istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od minus dva do četiri, na jugu od pet do 11 stepeni Celzijevih, u Sarajevu oko jedan stepen. 

U utorak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sunčano. U ostatku Bosne, veći dio dana, magla ili niska naoblaka. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od minus osam do minus jedan, na jugu od nula do pet, a dnevna od jedan do sedam, na jugu od osam do 12.

U srijedu u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu od jedan do šest, a dnevna od tri do devet, na jugu od osam do 13. 

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u četvrtak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu od dva do šest, a dnevna od dva do osam, na jugu od devet do 14. 

Sunčano vrijeme će biti i u petak. U večernjim satima se očekuje naoblačenje.  Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu od dva do sedam, a dnevna od četiri do devet, na jugu od osam do 14 stepeni. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.