open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi
Kakvo će vrijeme biti u naredne dvije sedmice, gdje će padati snijeg
Prvi dio sedmice pred nama bit će oblačan i kišovit, naručito u južnim i jugozapadnim područjima Bosne i Hercegovine. Na planinama izvjestan je snijeg i susnježica, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.
21.11.2022. u 09:46
get url
text

U četvrtak (24.11.), kratotrajno razvedravanje. Za dane vikenda novo naoblačenje praćeno kišom i pljuskovima. Temperature zraka znatno niže u odnosu na prethodnu sedmicu. Mraz je moguć u centralnim područjima naše zemlje na Dan državnosti i za dane vikenda.

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 0°C do 6°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 8°C. Najviše dnevne temperature između 5°C i 11°C, na jugu zemlje do 16 stepeni.

U posljednim danima novembra zadržat će se nestabilno vrijeme sa kišom u nižim i snijegom u višim područjima. Početkom sljedećeg mjeseca prema dostupnim podacima doći će do blagog povećanja temperature zraka, ali će se zadržati nestabilno vrijeme sa slabom kišom.

Jutarnje temperature varirat će u rasponu između 4°C i 10°C u Bosni do 12°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 8°C i 13°C u Bosni do 15°C u Hercegovini, naveli su iz Zavoda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.