open-navfaktor-logo
search
Prognoza
Kakvo će vrijeme biti u narednim danima i kad će opet pasti snijeg
Nestabilno vrijeme zadržat će se do ponedjeljka, 20. januara
13.01.2020. u 10:20
get url
text

Nestabilno vrijeme zadržat će se do ponedjeljka, 20. januara, nakon čega slijedi postepena stabilizacija i prestanak padavina.

Stabilne vremenske prilike, vedro i sunčano vrijeme u Bosni i Hercegovini, zadržat će se do subote, 18. januara, nakon čega slijedi kratka destabilizacija i padavine.

U ovom periodu uz riječne tokove centralne, sjeverne, istočne i sjeveroistočne Bosne prognozira se magla ili niska naoblaka.

Od nedjelje, 19. januara, izgledna je promjena vremenskih prilika uz sniježne padavine, posebno na zapadu i u centralnim krajevima Bosne.

Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, nestabilno vrijeme zadržat će se do ponedjeljka, 20. januara, nakon čega slijedi postepena stabilizacija i prestanak padavina.

U periodu od 12. do 19. januara, jutarnje temperature u Bosni prognoziraju se od minus dva do tri, u Hercegovini od tri do sedam. Vrijednosti dnevnih temperatura u Bosni se očekuju od tri do devet, a u Hercegovini od osam do 13 stepeni.

Pad temperatura zraka izgledan je od 20. do kraja prognoznog perioda 27. januara, sa jutarnjim u Bosni od minus šest do minus jedan, na jugu od nula do tri stepena, a dnevne u Bosni od minus dva do tri, u Hercegovini od pet do devet stepeni Celzijevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.