open-navfaktor-logo
search
FHMZ
Kakvo vrijeme nas očekuje u narednih 15 dana?
Nakon stabilnog, vedrog i prohladnog perioda, izraženije južno strujanje zraka, povećanje naoblake i kiša u utorak najava su promjene vremenskih prilika na prostoru Bosne i Hercegovine.
02.11.2021. u 09:56
get url
text

Od srijede kiša, povremeni pljuskovi i umjereno do jako jugo karakterisat će vremenske prilke u našoj zemlji do subote. Temperature zraka bit će u porastu. Pojava slabog mraza moguća je samo na visokim planinama.

- Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od 5°C do 11°C u Bosni, na jugu zemlje do 13°C. Najviše dnevne temperature između 14 i 20 stepeni. Od četvrtka jačanjem juga doći će i do porasta temperature zraka. Jutarnje temperature od 11 do 16 stepeni a najviše temperature između 17 i 23 stepena - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

FOTO: FHMZ

U periodu od 7. do 11. novembra preovladavat će umjereno oblačno i djelimično sunčano. Padavine su moguće u periodu od 12 do 15. novembra. Temperature zraka bit će malo iznad prosječnih vrijednosti za ovo doba godine.

- Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 7°C i 12°C u Bosni, do 14°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature varirat će između 14 i 20 stepeni - naveli su iz FHMZ.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.