Kako je objavio Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ), umjereno do pretežno oblačno s povremenim slabim padavinama, preovladavat će u Bosni.

- Padavine će u nižim predjelima biti većinom u obliku kiše, a u nešto višim područjima kiša bi mogla prelaziti u susnježicu i u snijeg. Na planinama, očekivane padavine bit će u obliku snijega. Kiša bi se u dodiru s tlom mogla smrzavati stoga pazite na poledicu - naveli su iz FHMZ-a.

Na području južne Hercegovine će izostati padavine, a vrijeme će biti uz promjenjivu naoblaku i sa znatno više sunčanih sati.

Jutarnje temperature će sredinom sedmice biti nešto niže u odnosu na prosječne a najviše dnevne će u većini krajeva biti pozitivne. Puhaće pretežno slab vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera

Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od -8 do -2 stepena Celzijusa u centralnim, u sjevernim područjima Bosne i do 2, a. Na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviše dnevne temperature između 0 i 5 u Bosni do 10 stepeni Celzijusa u Hercegovini.

U drugom dijelu sedmice minimalne temperature od -3, a maksimalne dnevne do 12 stepeni Celzijusa.

- Za dane vikenda 18. i 19. decembra kao i početkom sljedeće sedmice prema dostupnim prognostičkim podacima očekuje se pretežno oblačno vrijeme s snijegom u većem dijelu zemlje - saopćeno je iz FHMZ-a.

Minimalne temperature zraka biće u rasponu od -8 i -3 u Bosni, do 4 stepena Celzijusa u Hercegovini. U istočnim područjima Bosne jutarnje temperature moguće su i do -11 stepeni. Maksimalne dnevne temperature varirat će između -5 i 1 stepen u Bosni do 5 u Hercegovini.