open-navfaktor-logo
search
Zatražili njegovu smjenu
Kapidžić: Naša stranka upravlja svime sa šakom glasova, pa misle da mogu i mene smijeniti
Faruk Kapidžić, predsjedavajući Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, nedavno je napisao Facebook status gdje se osvrnuo na potencijalnu kandidaturu Ivane Marić za dogradonačelnicu Sarajeva.  
15.03.2021. u 16:05
get url
text

Takav status zasmetao je Našoj stranci, koja je jutros pozvala da se pokrene proces njegove smjene.

- Faruk Kapidžić za stanje u Kantonu Sarajevo, okrivio je miješane brakove, radničke porodice, dio članova Islamske zajednice te sarajevskih intelektualaca i profesora. Time je od bilo kakve odgovornosti želio amnestirati SDA. Radi se o strategiji denuncijacije nepodobnih kojom javnost kontaminiraju intelektualci bliski SDA još od devedesetih godina. Time se širi mržnja i stavlja meta na čelo onima kojih je ionako malo preostalo i poručuje im se da za njih ovdje nema mjesta. Da li je građanska BiH za koju tvrdi da se bori ona u kojoj se požuruje odlazak iz zemlje građana iz i u mješovitim brakovima, nepodobnih intelektualaca i 'naivnih vjernika', kako ih je Kapidžić nazvao? Ako nije, onda neka pokrenu proces njegove smjene - navodi se u saopćenju Naše stranke.

Kapidžić navodi da se ne obazire previše na njihova saopćenja, te da oni koji upravljaju Kantonom, kako je to opisao "sa šakom glasova", žele smijeniti i njega. 

- Ne obazirem se puno na ta njihova pisanja. Upravljaju svime sa šakom glasova, pa valjda misle da mogu i ovo. Znamo mi šta i kako oni rade. Ako žele napadati mene, a odbraniti Ivanu Marić sa onakvim njenim izjava, onda svaka čast ovom društvu - kazao Kapidžić za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.