Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović neugodno je iznenađen i razočaran neodigravanjem utakmice 15. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Čelika zbog neizmirenih obaveza kluba s "Bilinog polja" prema bivšim igračima i trenerima.

Gradonačelnik i Gradska uprava Zenice s ciljem istinitog informisanja javnosti, a posebno navijača NK Čelik, podsjećaju da klub ima svoju legalne organe, prije svih Skupštinu koja je i prihvatila ulazak "Han–Group", odnosno Olgun Aydina kao investitora u klub, saopćeno je iz Grada Zenica.

Grad Zenica podsjeća da ne upravlja procesima u NK Čelik, kao što to ne radi ni u jednom od stotinu udruženja građana u Zenici.  

Iz Grada Zenica navode da su ispunili i ispunjavaju obaveze iz Protokola kojeg su u aprilu 2018. godine potpisali gradonačelnik Kasumovića, vlasnik "Han-Group" Olgun Aydina i predstavnici NK Čelik.

Podsjećaju da je Nogometnom klubu Čelik na period od 15 godina ustupljen stadion "Bilino polje", a osiguran je i moratorij na izvršenje obaveza NK Čelik prema svim javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Zenica.

Počev od augusta 2018. godine gradonačelnik Kasumović potpisao je ukupno 15 rata za servisiranje otplate reprograma duge NK Čelik prema Poreznoj upravi FBiH. Po ovom osnovu, iz Budžeta Grada Zenica na osnovu reprograma duga uplaćeno je 331.710,45 KM, od čega  221.140,50 KM u 2019. godini.

Pored ovih finansijskih obaveza iz Protokola, Grad Zenica je NK Čelik pomogao još sa blizu 100.000 KM. Također, Grad Zenica ostao je pri stavu da je spreman zajedno sa investitorom raditi na projektu izgradnje dva pomoćna nogometna terena na lokaciji "Plandište" za potrebe buduće akademije NK Čelik, za što je konačno dostavljena projektna dokumentacija i o čemu bi trebalo raspravljati Gradsko vijeće.

S obzirom na stanje koje trenutno vlada u NK Čelik, Kasumović i Gradska uprava pozivaju na hitno održavanje sjednice Skupštine NK Čelik i ostalih upravljačkih struktura, te usvajanja relavantnih zaključaka, sve kako bi navijači i cjelokupna javnost znali šta se dešava u klubu i kakvi su planovi za budućnost.