open-navfaktor-logo
search
Baysufinov odabrao
Kazahstanci žestoko kritikovali svoju selekciju: Izgledat će prilično bezubi protiv BiH i Finske
Pred polazak u Nur Sultan fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine suočila se sa novim problemima, a selektor Zmajeva Ivaylo Petev ostao je bez šesterice fudbalera koji nisu dobili vizu za ulazak u Kazahstan.
06.10.2021. u 15:50
get url
text

Ambasade Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori nisu izdale vize Sanjinu Prciću, Elvisu Sariću, Dennisu Hadžikaduniću, Dariju Đumiću, Adiju Naliću i Jusufu Gazibegoviću.

VEZANI TEKST - Šesterici Zmajeva zabranjen ulaz u Kazahstan!

Ova novonastala situacija zadala je dodatne glavobolje bugarskom stručnjaku na klupi BiH, koji zbog povreda nije mogao računati na Pjanića, Krunića, a otpali su i Saničanin, Vrančić, Sušić i Lončar.

Iako su u septembarskom duelu dvije selekcije Kazahstanci golom u sudijskoj nadoknadi osvojili bod u Zenici, tamošnji mediji nisu pretjerano oduševljeni reprezentacijom svoje zemlje.

- Selekcija igrača pozvanih da brane čast zemlje u narednim mečevima kvalifikacija izgledat će prilično bezubi protiv BiH i Finske. Bit će teško za Kazahstance da računaju na poene u ovim susretima - piše Sport.kz, jedan od najpoznatijih portala u Kazahstanu, u dijelu teksta u kojem je analizirao stanje u njihovom nacioanalnom timu.

Inače, isti izvor navodi kako je selektor Talgat Baysufinov odredio 27 fudbalera koji će konkurisati za naredne mečeve, a jedan od rijetkih koji su dobili pozitivnu ocjenu je fudbaler CSKA Baysufinov Baktiyar Zaynutdinov.

VEZANI TEKST - Zašto Zmajevi nisu u avionu za Nur Sultan: Propust FSBiH, "diverzija" ili "igranka" Kazahstana?

Golmani: Stas Pokatilov (Kairat), Igor Shatskiy (Shakhtar), Mukhammedzhan Seysen (Taraz);

Odbana: Alexander Marochkin (Tobol), Sergey Maliy (Tobol), Yuri Logvinenko (Aktobe), Dmitri Shomko (Aktobe), Temirlan Erlanov (Aktobe), Nuraly Alip (Kairat), Yan Vorogovsky (Kairat), Alibek Kasym (Kyzylzhar), Sagadat Tursynbay (Ordabasy), Abzal Beysebekov (Astana), Marat Bystrov (Akhma, Russia), Erkin Tapalov Akzhaiyk), Maksat Taykenov (Caspian);

Vezni red: Islambek Kuat (Astana), Georgi Zhukov (Wisla Krakow, Poljska), Vladislav Vasiljev ( Andijon, Uzbekistan), Samat Zharynbetov (Tobol), Ramazan Orazov (Aktobe), Baktiyar Zaynutdinov (CSKA, Rusija), Sultanbek Astanov (Ordabasy);

Napad: Oralkhan Omirtaev (Shakhtar), Aybar Zhaksylykov (Zhetysu), Aleksey Shchetkin (Rotor, Rusija), Roman Murtazaev (Baltika, Rusija).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.