open-navfaktor-logo
search
Finansijski problemi
Klub Gojka Cimirota pred isključenjem u niži rang, u pomoć pozvali bivšeg fudbalera
Belgijski prvoligaš Standard Liege za koji nastupa bh. reprezentativac Gojko Cimirot zatražio je pomoć od svog bivšeg igrača i reprezentativca Belgije Marouanea Fellainija.
29.04.2020. u 20:40
get url
text

Iz Liegea su pozvali Fellainija da uloži u klub i tako pomogne u njegovom preživljavanju s obzirom da je suočen s ispadanjem u drugu ligu, pišu belgijski mediji.

Fellaini, koji je počeo karijeru u Standardu prije nego što je prešao u Premier ligu, a potom i u Kinu, zamoljen je da slijedi primjer bivšeg saigrača iz belgijskog kluba Axela Witsela koji se nalazi u grupi ulagača koji pokušavaju kupiti klupski stadion i onda ga iznajmljivati.

Prema pisanju medija, Witsel je uložio 1,5 miliona eura u ovaj projekt.

Standardu je licencija kao profesionalnom klubu odbijena 8. parila nakon što je Fudbalski savez Belgije otkrio da fudbalerima nije isplatio premije.

Standard, koji je nastup u grupnoj fazi Evropske lige ove sezone završio na trećem mjestu iza Arsenala i Eintrachta iz Frankfurta, žalio se na odluku i klub tvrdi da će uspjeti dokazati finansijsku sposobnost na saslušanju koje je zakazano za 5. maj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.