Očito je, kako ističu, afera vakcinisanja preko reda u Sarajevu mnogo veća od onog što je javnost sumnjala i uključuje većinu kadrova "Trojke" kao i članove njihovih porodica i prijatelje. 

- Smatramo sramnim da vlast u Sarajevu proces vakcinacije vodi elitistički i tajno favorizujući svoje ministre, načelnike, saradnike, prijatelje, drugove i podobne "nezavisne analitičare" a na štetu građana od kojih su neki i onkološki pacijenti. Jesu li ovoj vlasti životi premijera, ministara i načelnika važniji od života građana i pripadnika rizičnih grupa? - pitaju u saopćenju.

Stoga, pozivaju načelnike "Trojke" u Sarajevu da odgovore jesu li se u tajnosti i preko reda vakcinisali prije građana i rizičnih grupa.

- Također, pozivamo načelnika općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića da odgovori je li u svojoj privatnoj ordinaciji Pfizerom vakcinisao i svoje prijatelje i drugove. Ukoliko se navedene informacije pokažu tačnim ostavke i krivična odgovornost je najmanje što javnost i građani Sarajeva očekuju - zaključuju u saopćenju.