- Najnoviji saobraćajni kolaps koji je kantonalna vlast priuštila građanima Sarajeva direktna je posljedica nemara i neznanja onih koji bi trebali upravljati procesima u interesu tih građana, a koji to očigledno ne znaju i ne žele. Još jednom se pokazalo da se ozbiljnim sistemom kakav je Kanton Sarajevo ne može upravljati putem Facebooka i društvenih mreža - kaže se u saopćenju.

Organizacija sportsko-rekreativnih događaja je poželjna i dobrodošla, dodaju, ali isključivo na način na koji se neće ugroziti zdravlje, vrijeme i novac ogromne većine građana.

- Za navedeno je potrebna volja, ali i znanje i iskustvo u oblasti saobraćajne struke što trenutni ministar ne posjeduje, za razliku od ministra Kalema koji je bio iz SDA. Zbog svega navedenog SDA je uvijek insistirala da se imenovanja vrše na bazi relevantne struke, a ne na bazi podjele ministarstva kao izbornog plijena što je uradila sadašnja većina u KS - navodi u KO SDA Sarajevo.

Redovni saobraćajni kolapsi i blokade cijelog grada, vakcinisanje ministara Pfizerom tajno i preko reda, dodjela ugovora M-telu, kreditno zaduživanje Kantona, kao i ostali mnogobrojni skandali "Trojke", zasključuju u SDA, ostat će jedino naslijeđe ove kantonalne vlasti koja svakim danom potvrđuje status najgore vlade u historiji Kantona Sarajevo.