VEZANI TEKST - Forto napustio sastanak u Vladi FBiH: Stid me šta smo čuli o nabavci vakcina 

- Osim stalnih prijetnji građanima kućnim pritvorom i lockdownom, konstantnog prebacivanja krivice na građane i prijetnje kažnjavanjem, u što je uveo i svog ministra policije, nismo još vidjeli nijednu svrsishodnu mjeru i akciju kojom ogroman sistem kojim upravlja stavlja u službu borbe protiv pandemije i njenih posljedica - saopćili su iz SDA Sarajevo. 

Dodaju da put pacijenta i dalje ne postoji, da bolesni i promrzli građani na ulicama stoje i čekaju svoj red za testiranje, da ministar zdravstva ne postoji ili ga bar javnost još nije vidjela, te da se novac iz budžeta umjesto za pomoć privredi koristi za isplatu naknada tzv. nezavisnih poslanika u njegovoj većini.  

- Stoga, pozivamo Facebook premijera Fortu da prestane da se slika uokolo, da prestane sa izljevima teatralnosti na press konferencijama koje ne dolikuju jednom premijeru, da prestane da prebacuje odgovornost na druge i da konačno počne da se bavi svojim poslom i upravlja ogromnim budžetom i polugama kojim raspolaže jer životi građana moraju biti iznad svakog politikanstva i lične promocije - zaključuje se u saopćenju.