Saopćeno je ovo danas iz Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Kantona Sarajevo.

- Tako današnji skupštinski Prijedlog o izmjenama i dopunama Statuta Zavoda zdravstvenog osiguranja KS predviđa promjenu uvjeta za izbor direktora. Uz dosadašnje opće uvjete i završen medicinski, ekonomski ili pravni fakultet, skupštinska većina pokušat će uvrstiti i kandidate iz oblasti društvene naučne grupacije. To je put da se na čelo Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo zaposli još jedan nesposobni Konakovićev kolega i stranački kadar koji je na isti način kao i on završio Fakultet za sport i tjelesni odgoj - saopćili su iz sarajevske SDA.

Podsjećaju "da su svi poraženi kandidati tzv. 'Trojke' za načelnike u Sarajevu nakon izbora zaposleni na ministarske pozicije ili u javna preduzeća".

- Pozivamo tzv. "Trojku" da se osim namještanju procedura za zapošljavanje svoje stranačke mašinerije posvete i sigurnosti, zakonodavstvu i zdravstvu. Potpuni kolaps vitalnih funkcija Kantona Sarajevo uzrokovan njihovim neradom, nebrigom i neznanjem imat će katastrofalne dugoročne posljedice - navode iz KO SDA Kantona Sarajevo.