open-navfaktor-logo
search
Realni Feđa Dudić
Koga je trener Veleža posebno pohvalio nakon gostovanja u Bijeljini?
Fudbaleri Radnika i Veleža podijelili su bodoveu posljednjem susretu 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
08.08.2021. u 21:19
get url
text

Za Rođene je ovo bio prvi ovosezonski remi, s kojim Dudić mora biti zadovoljan.

VEZANI TEKST - Velež izbjegao drugi vezani poraz, Radovac u finišu meča stao na gol Rođenih

- Mogli smo u drugom poluvremenu i pobijediti, ali ne bi bilo zasluženo. Radnik je bio odličan u prvom dijelu, ušao je onako kako treba, a kako smo mi igrali, vidjeli ste sve po izmjenama na poluvremenu - rekao je Dudić za Arena Sport nakon utakmice, te naglasio:

- Kreneš na put s mislima da malo spasiš ekipu i poštediš je, jer igramo četiri utakmice u deset dana, drugi momci dobiju šansu, a oni samo potroše 45 minuta da se poslije moramo vaditi. Na kraju se desila situacija s golmanom, dobro je jedino što nismo izgubili.

Trener Rođenih koje u četvrtak očekuje revanš trećeg pretkola Konferencijske lige sa švedskim Elfsborgom posebno je istakao jednog aktera utakmice.

- Čestitam Radniku na dobroj igri, čestitam sudiji Luki Bilbiji, danas je svaku odluku donio ispravno, ovo je put kako treba da idemo dalje, a ne da gledamo svake srijede ko nam sudi - rekao je trener Rođenih.

Radnik je stigao do drugog ovosezonskog boda, ali je i dalji posljednji.

- Zadovoljan sam prvim poluvremenom. Mislim da je ovo najbolje prvo poluvrijeme Radnika. Nažalost, naša efikasnost je ta koja nas košta na ovakvim utakmicama. Sigurno da Velež zaslužuje sve čestitke. U drugom poluvremenu smo očekivali da će Velež napraviti pritisak. U krajnjem slučaju kada se završi utakmica, kako se ova završila, realno moramo biti svi zadovoljni - kazao je Jagodić nakon utakmice, te dodao:

- Susret je mogo otići na našu stranu, ali i na Veležovu stranu. Ovo što se na kraju desilo, ovaj slobodan udarac, bilo je realno da pogodimo okvir gola kako bi dali pogodak. Međutim, ja svoje igrače pohvaljujem za ovo danas. Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno dobro, a u drugom poluvremenu smo bili pritisnuti. 

Na kraju je Jagodić Veležu poželio puno sreće u revanšu protiv Elfsborga.

- Želim sve najbolje Veležu u četvrtak u revanšu, pa da izbore svoje ciljeve - rekao je trener Radnika. 
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.