open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Komšić: BiH bi trebala dobiti novo Vijeće ministara do Nove godine, ali ipak ostavljam rezervu
Ostavio je, međutim, prostor za "rezervu", odnosno da bi se taj proces mogao otegnuti zbog proceduralnih pitanja na period iza Nove godine
04.12.2019. u 13:04
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je na konferenciji za medije nakon sastanka sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom govorio i o procesu formiranja vlasti u našoj zemlji.

Podsjetio je Komšić da će u četvrtak biti održana sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj bi trebao biti potvrđen mandatar za novi saziv Vijeća ministara BiH.

VEZANI TEKST - Članovi Predsjedništva BiH razgovarali sa Pahorom: "EU ima priliku da ispravi grešku, BiH je ključna"

- Onda postoje propisani rokovi u kojima taj mandatar treba da predloži svoj kabinet i da oni prođu provjeru kako je to propisano našim zakonima. Može se reći, ako stvari budu tekle kako smo planirali, da bi BiH čak prije Nove godine mogla imati novo Vijeće ministara BiH – kazao je Komšić.

Ostavio je, međutim, prostor za "rezervu", odnosno da bi se taj proces mogao otegnuti zbog proceduralnih pitanja na period iza Nove godine.

- To je naš plan, to je naša odluka, ali da ja budem oprezan, znajući da u BiH vrlo često znaju vrijediti Murphyjevi zakoni, da ostavimo jednu rezervu da bi se nešto moglo iskomplicirati. Ja sam optimista, iskreno da vam kažem, da ćemo ovaj posao završiti onako kako smo planirali i u skladu sa odlukama koje je donijelo Predsjedništvo BiH – izjavio je Komšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.