open-navfaktor-logo
search
Blagdan
Komšić i Džaferović čestitali Božić
Ovaj veliki blagdan koji simbolizira novi život, ujedno nas uči da uvažavamo jedni druge, poručio je Komšić
24.12.2019. u 10:12
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku nadbiskupu  vrhbosanskom Vinku kardinalu Puljiću i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori povodom Badnjaka i Božića.

-Uzoriti, Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Badnjak i Božić, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lično ime. Ovaj veliki blagdan koji simbolizira novi život, ujedno nas uči da uvažavamo jedni druge. Uči nas da budemo dostojanstveni, da brinemo jedni o drugima, da uvijek pomognemo onima koji su u nevolji i stanju nemoći. Običaji koje smo naslijedili od naših predaka stoljećima nose iste poruke, a to je da poštujemo drugog i drugačijeg, da jačamo čovjekoljublje, prijateljstvo, solidarnost i ljubav prema bližnjima. Svima vama još jednom čestitam  Badnjak i Božić, i da blagdanske dane provedete sa svojom porodicom, prijateljima i susjedima u dobrom zdravlju - naveo je Komšić.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je Božić nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i katolicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

- Vama, uzoriti kardinale Puljiću, kao i svim katolicima u Bosni i Hercegovini, upućujem srdačne čestitke povodom Božića. Želim da ovo praznično vrijeme katolici provedu u zdravlju, sreći i veselju, u krugu porodice i prijatelja. Božićna poruka radosti, mira i nade obnavlja povjerenje i veze među ljudima, te daje duhovnu snagu vjernicima za savladavanje budućih izazova. Neka i ovaj Božić prođe u duhu starih običaja katolika u BiH i viševjekovne tradicije međusobnog uvažavanja, svojstvene za našu domovinu - naveo je Džaferović u čestitki, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.