open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Komšić uputio Trumpu telegram saučešća
Ova bezobzirna i besmislena djela nasilja zaslužuju najoštriju kaznu, te nas podsjećaju koliko je svaki život dragocjen i krhak, naveo je Komšić
05.08.2019. u 14:16
get url
text

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je telegram saučešća predsjedniku SAD-a Donaldu Trumpu. Njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

-Vaša ekscelencijo, u ime Predsjedništva i naroda Bosne i Hercegovine, i moje lično ime, izražavam najdublje i najiskrenije saučešće Vama, američkom narodu, a posebno porodicama i prijateljima ubijenih tokom napada u El Pasu i Daytonu.

Ova bezobzirna i besmislena djela nasilja zaslužuju najoštriju kaznu, te nas podsjećaju koliko je svaki život dragocjen i krhak. Ekstremne ideologije zaslužuju svaku osudu i mi u Bosni i Hercegovini dat ćemo potpuni doprinos borbi protiv terorizma.

Poštovani predsjedniče,

solidarišemo se i podržavamo američki narod u ovim teškim trenucima, kao što se američki narod solidarisao i podržavao narode Bosne i Hercegovine bezbroj puta. Naše misli i molitve su s prijateljima i porodicama ubijenih, a svim ozlijeđenim želimo brz i uspješan oporavak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.