open-navfaktor-logo
search
Promjena vlasti
Konaković: Dešava se puč u Kantonu Sarajevo, SDA će paralizovati proces izbora nove vlasti
O današnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS koju je sazvala Viteškić, Konaković je rekao da je to sijelo u kojem učestvuje 18 zastupnika.
28.12.2019. u 12:51
get url
text

Danijela Kristić koja je na poziciji predsjedavajuće(g) Skupštine Kantona Sarajevo naslijedila Elmedina Konakovića nakon napuštanja današnje hitne sjednice Skupštine, izjavila je da kao pojedinac niko ne može da zakaže hitnu sjednicu.

-Prema Poslovniku hitnu sjednicu može utvrditi Kolegij. Jučer smo imali kolegij i donijeli zaključak da ćemo protiv Smiljane Viteškić podnijeti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja - kazala je Krstić u vezi sa činjenicom da je hitnu sjednicu za danas zakazala dopredsjedavajuća Skupštine KS Smiljana Viteškić.

Elmedin Konaković je izjavio da će SDA, zbog ovog što se danas dešava, paralizovati proces izbora nove vlade na duži period.

-Onako kako demokratiju interpretira SDA sa SBB-om značilo bi da ko god ima 18 ruku dođe u Skupštinu i počne da radi. SDA danas demonstrira najgori mogući oblik udara na sistem i derogira dokumente na kojima leži ova pravna država. Mi smo to dužni zaustaviti. Pravo da vam kažem, baš su pogriješili. Apelirat ćemo Ustavnom sudu odmah u ponedjeljak, računamo na neovisnost te institucije - rekao je, dodajući "očigledno nam šalju poruke da ovdje samo sila prolazi, sve ćemo uraditi da do toga ne dođe".

{$galerijaFotografija}

O današnjoj hitnoj sjednici Skupštine KS koju je sazvala Viteškić, Konaković je rekao da je to sijelo u kojem učestvuje 18 zastupnika.

-Vidio sam sad kao sazivaju i drugu hitnu sjednicu. Ja ne znam šta ovi ljudi rade, sjednica je zakazana 16. januara - kazao je Konaković, ustvrdivši da se danas dešava puč u Kantonu Sarajevo.

Press Skupština Kantona Sarajevo 3 - 28.12.2019.
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.