open-navfaktor-logo
search
Sastanak
Korištenje usluge Brze pošte u namjenskoj industriji
Generalni direktor BH Pošte, Mirsad Mujić potvrdio je da je Brza pošta jedna od prosperitetnijih  usluga čiji se još veći razvitak očekuje u narednom periodu
18.09.2018. u 09:05
get url
text

U prostorijama Generalne direkcije BH Pošte u Sarajevu održan je sastanak ministra energije, rudarstva i industrije FBiH, Nermina Džindića i članova Uprave BH Pošte, na čelu sa generalnim direktorom, Mirsadom Mujićem.

Sastanak je proistekao iz dogovora i potrebe da se direktorima i predstavnicima privrednih društava iz sektora namjenske industrije predstave usluge BH Pošte, sa posebnim naglaskom na uslugu Brze pošte, sve njene prednosti i resurse koje ona posjeduje, a koji bi svojom primjenom odgovarali ovoj grani industrije.

Predstavnici privrednih društava iz oblasti namjenske industrije istovremeno su prisustvovali profesionalnoj prezentaciji usluga BH Pošte, sa posebnim osvrtom na uslugu BH PostExpress. Prezentaciji su prisustvovali: Enver Mujezinović, pomoćnik direktora Federaklne direkcije za namjensku industriju, Armin Sarajelić, izvršni direktor u „Igman“ d.d. Konjic, Admin Peštek, izvršni direktor i Unis "Ginex" d.d. Goražde, Ismo Hebibović, direktor "Zrak" d.d. Sarajevo, Besim Belegić, pomoćnik direktora "BNT-TniH" d.d. Novi Travnik, Edhem Čustović, menadžer prodaje u "Pretis" d.d. Vogošća i Edina Čorbo, rukovodilac službe za prodaju i komercijalne poslove.

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH, Nermin Džindić očekuje pozitivan ishod ove prezentacije i sastanka sa predstavnicima BH Pošte.

- Nadam se da će prestavnici i direktori društava iz namjenske industrije usmjeriti svoje potrebe prema uslugama BH Pošte na obostrani interes, a interes je da Vlada FBiH i u jednom i u drugom ima većinski paket vlasništva -  istakao je ministar Džindić.

Generalni direktor BH Pošte, Mirsad Mujić potvrdio je da je Brza pošta jedna od prosperitetnijih  usluga čiji se još veći razvitak očekuje u narednom periodu.

- Očekujem da će ishod ovog sastanka i prezentacije biti pozitivan te da će Brza pošta vrlo brzo biti usluga kojom će se, između ostalih, koristiti društva u području namjenske industrije, na obostrano zadovoljstvo i korist -  naglasio je Mujić, te dodao da očekuje da će i druge domaće kompanije prepoznati pogodnosti i značaj korištenja usluga najvećeg domaćeg poštanskog operatera, BH Pošte.

Podsjećamo, BH PostExpress je usluga koja omogućava brz i siguran prenos pošiljaka na području cijele Bosne i Hercegovine, a u okviru propisanih rokova prenosa. Jedna je od najtraženijih usluga savremenog doba, pogotovo u vremenu kada internet kupovina, ali i brz život svakog građanina zahtijevaju što veću jednostavnost, efikasnost i funkcionalnost u obavljanju svakodnevnih obaveza., saopćeno je iz BH Pošte.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.